Power to the asset owner

Haal meer uit je bestaande assets.

Het technisch, financieel en contractueel slim inrichten van de energiehuishouding wordt randvoorwaardelijk voor commercieel vastgoed om in te spelen op duurzaamheidsdoelen, elektrificatie, volatiele EPEX- en onbalansprijzen en op netcongestie. Wat is hiervoor nodig?

Een onafhankelijke ‘architect’ van een slim energiesysteem die helderheid en overzicht creërt, ontzorgt en een technisch en financieel optimaal project presenteert. En de juiste engineering, procurement en projectmanagement ervaring om dit plan ook daadwerkelijk met jou als asset manager of bestuurder uit te voeren.

Energie steeds belangrijker, maar

Vastgoed is mijn core-business

Netcongestie, huurders willen elektrificeren of stroom afnemen, panden moeten voldoen aan de CRREM-richtlijn, grote investeringen zijn nodig; Het thema energie en netcongestie wordt steeds belangrijker. Echter, onze klanten binnen de vastgoedsector zijn vooral goed in vastgoed ontwikkeling en management. Het ontbreekt dus vaak aan de juiste tijd en kennis om dit soort complexe energievraagstukken overzichtelijk en concreet te maken.

Je core-business als vastgoed-ontwikkelaar of manager is natuurlijk vastgoed ontwikkelen en exploiteren. Daar ben je goed in. Dus je hebt weining tot geen idee van energie-assets, het technische en financiële asset management daarvan, en slimme contracten met je huurders. En dan ga je jezelf afvragen: “Klopt het technisch wel? Klopt het financieel wel? Haal ik al mijn inkomsten en mijn businesscase?” Dat is waar wij kunnen helpen.

Overzicht, inzicht en handelingsperspectief

Voorkomt stranded assets

Via een strategische studie, quickscan of functioneel ontwerp bepalen we de haalbaarheid en systeemarchitectuur. Dit resulteert in een technisch, financieel en contractueel optimaal plan met concrete investeringsomvang en businesscase.

Hierna selecteren en contracteren we de juiste partners en bereiden we een investeringsbeslissing voor. Wanneer een project wordt uitgevoerd zorgen wij als projectmanager vanuit de klant ervoor dat hetgeen we bedenken, ook écht wordt gerealiseerd en geëxploiteerd

TOEKOMSTBESTENDIG EN DUURZAME ASSETS

Technisch, financieel en contractueel een optimale investering

Vanuit onze ervaring met ontwerp, realisatie en contractvorming van slimme energiesystemen kunnen wij je helpen. Samen maken we objecten toekomstbestendig en realiseren we een technisch en financieel optimaal energiesysteem waar vraag en (duurzaam) aanbod samenkomen. Dit heeft o.a. de volgende voordelen:

Huurders
worden gefaciliteerd in hun elektrificatiebehoefte (en blijven huurder)
Directe afnamezonnestroom
zonnestroom en slimme inzet assets op de energie- en balanceringsmarkten zorgt voor lagere E-prijzen huurders (incl. energiebelasting en transportkosten netbeheerder)
Verduurzaming
vergroot de waarde van het vastgoed en vermindert financieringsrisico’s

Laat je inspireren door organisaties zoals jij.

Zo wijzen we commercieel vastgoed en logistiek de weg rondom duurzaamheidsdoelen, elektrificatie, volatiele EPEX- en onbalansprijzen en op netcongestie.

Batterijsysteem 600kWh de oplossing voor uitbreiding winkelcentrum met 15.000 m2

Het vraagstuk: Een winkelcentrum heeft plannen om uit te breiden. De afgelopen jaren heeft netcongestie regelmatig geleid tot het bereiken…

Klinkt goed

1MWp zon en een nieuwe transformator bij een distributiecentrum

Introductie Door wet- en regelgeving staat verduurzaming van vastgoed veelal centraal. Zo gebeurt dit ook in een pand waarin de…

Klinkt goed
slim laadplein

Congestie: slim laadplein achter de meter bij commercieel vastgoed

Een klant binnen het commerciële vastgoed wenst één van haar objecten uit te breiden met laadpunten voor personenauto´s, en wel…

Klinkt goed
Jouw voordelen

Wat kan je verwachten?

De onafhankelijk adviseur, engineer en projectmanager bij opwek, opslag en netcongestievraagstukken. Onze servicebeloften.

Technisch Team

Aanpakkers met een Energie-technische achtergrond. Zo ben jij er zeker van dat het in de praktijk ook werkt.

Onafhankelijk advies

Opereren 100% onafhankelijk en stellen jouw energiebehoeften voorop. Worden we allebei blij van.

Vertrouwd investeren.

Van haalbaarheidsstudie tot ontwerp, van inkooptraject tot exploitatie. Wij geven jou het overzicht en vertrouwen om je energievraagstuk te realiseren.

Veelgestelde vragen.

Stel al je vragen over opwek, opslag en congestie uitdagingen. We staan klaar om je te helpen!

Wat maakt werken met jullie anders?

Bij Enerzien onderscheiden we ons door een combinatie van diepgaande energietechnische expertise, proactieve aanpak en een brede scope van interesse. Wat werken met ons uniek maakt, is onze gedegen energie-technische en financieële achtergrond en ruime ervaring bij gerealiseerde assets. Dit zijn bijvoorbeeld zonneparken, batterijopslagsystemen, snellaadpleinen of combinaties hiervan. We bieden niet alleen gedegen kennis en ervaring in de energiebranche, maar dragen daarmee ook bij aan de inrichting van een gedecentraliseerd, duurzaam energiesysteem. Daarnaast opereren we 100% onafhankelijk en stellen de belangen van onze opdrachtgevers altijd voorop.

Welke diensten leveren jullie nu precies?

Alllereerst vind je in ons een (technisch) consultant en integraal projectmanager. Via een quickscan en functioneel ontwerp bepalen we de haalbaarheid en systeemarchitectuur, selecteren en contracteren we de juiste partners en producten en bereiden we een investeringsbeslissing voor. Met onze duidelijke adviezen en functionele ontwerpen creëren we overzicht en duidelijkheid. Wanneer een project wordt uitgevoerd zorgen wij als projectmanager vanuit de klant ervoor dat hetgeen we bedenken, ook écht wordt gerealiseerd en geëxploiteerd. Eén ding is zeker: projectbegeleiding wordt altijd onderschat. Om problemen tijdens uitvoering te voorkomen is een goede voorbereiding essentieel. Wij kijken holistisch naar het volledige project en zijn in ieder opzicht de spil waar je op kunt bouwen. Van voorbereiding tot realisatie en oplevering zorgen we dat de installatie nauwkeurig wordt gecontroleerd, zowel op techniek als op de afgesproken prestaties.

Hoe werkt jullie haalbaarheidsstudie?

eder vraagstuk doorloopt bij Enerzien dezelfde fases. Wat betreft de haalbaarheidsstudie/quickscan starten we met de probleemverkenning en analyse van verbruik- en opwekgegevens. Volgens werken wij toe naar een haalbare (technische, juridische en contractuele) oplossing inclusief businesscase. Op deze manier krijg je voor een bescheiden investering (circa 3500-5000 euro) goed inzicht in de mogelijkheden en vormt het de basis van het functioneel ontwerp.

Kunnen we klein beginnen

Jazeker! We kunnen altijd een vrijblijvend gesprek hebben over de casus en om kennis te maken. Wanneer er een match is en een concrete behoefte kunnen we voor een bescheiden bedrag een zeer gedegen quickscan uitvoeren (circa 3500-5000 euro) waarin we technisch, financieel, juridisch en contractueel de meest optimale oplossing schetsen. Hier zit ook al een locatiebezoek bij om écht goed zicht op de situatie te krijgen.

Hoe kunnen jullie helpen met elektrificatie

Het technisch, financieel en contractueel slim inrichten van de energiehuishouding wordt randvoorwaardelijk voor bedrijven om in te spelen op elektrificatie, volatiele EPEX- en onbalansprijzen en op netcongestie. Wij begrijpen hoe een integraal energiesysteem werkt, combineren de juiste bouwblokken en weten met wie wij dit kunnen realiseren. Dit doen wij via ons stappenplan: quickscan, functioneel ontwerp, inkoop en partnerschapselectie, projectmanagement en third party asset management.

inzicht en perspectief

Heldere route naar een slim energie-systeem.

Bij Enerzien begrijpen we waarom de meeste energy hubs in Nederland niet verder komen dan de begin- en haalbaarheidsfase. Het vereist een complexe mix van technische, financiële en juridische expertise om deze projecten van de grond te krijgen. Zonder deze essentiële basis is het moeilijk om van plan naar uitvoering te gaan.

Daarom werken we samen met gemeenten, parkmanagement en externe partijen om bedrijventerreinen te transformeren. Onze inzichten en realistische voorstellen creëren niet alleen nieuwe mogelijkheden, maar zetten ook aan tot actie. Met Enerzien wordt de stap van idee naar implementatie een helder en haalbaar pad.