Hé Energie-expert,

Word jij onze nieuwe collega?

Gaat jouw hart sneller kloppen van termen als ‘energietransitie’, ‘smart grid’ en ‘E-mobility hubs’? En heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken als je het over netcongestie en grootschalige batterijsystemen hebt? Dan bieden wij jou de kans om als (technisch) consultant met Enerzien mee te groeien naar een veelbelovende, duurzame toekomst!

 

Hé energie-expert,

Gaat jouw hart sneller kloppen van termen als ‘energietransitie’, ‘smart grids’ en ‘energy hubs’? En heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken als je het over netcongestie en batterijsystemen hebt? Dan bieden wij jou de kans om als (technisch) consultant en projectmanager met Enerzien mee te groeien naar een veelbelovende, duurzame toekomst!

Enerzien: architecten van het slimme energiesysteem

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij iedere dag weer de projecten waarmee onze klanten deze transitie naar een toekomstbestendig energiesysteem kunnen maken. Met onze gedegen energietechnische achtergrond, pragmatische werkwijze en integrale aanpak zorgen we dat batterijsystemen, slimme laadpleinen en ‘energy hubs’ gerealiseerd kunnen worden,

Het succes van Enerzien en haar projecten bestaat uit vijf leuke, gepassioneerde en gedreven mensen die ervan overtuigd zijn dat we het lekkerst werken als we goed op onze plek zitten; die plek creëren we samen, binnen en buiten kantoor. Wij zijn gedreven, pragmatisch, schakelen snel en doen het liefst meerdere projecten tegelijk. Dan snap jij wel waarom we iemand zoeken die naast de (technische) inhoud ook affiniteit heeft met project- en stakeholdermanagement.

Toonaangevende projecten voor koplopers

Je geeft als (technisch) consultant en projectleider richting aan vooruitstrevende energieprojecten en werkt met koplopers en gevestigde namen binnen de vastgoedsector, de overheid (energy hubs), grootverbruikers en projectontwikkelaars.

Een greep uit onze projecten en klanten:

  • Haalbaarheid en concretisatie van een energy hub voor 15 grootverbruikers;
  • Voorontwerp, businesscase en projectmanagement voor de combinatie (cable-pooling) van een zonnepark, windturbine en batterijsysteem;
  • Initiëren en begeleiden van mogelijkheden voor het koppelen van een zonnedak en windturbine op een grootverbruiker;
  • Ontwikkeling van een batterijsysteem en capaciteitsbeperkend contract bij de netbeheerder om de productie van groen gas te kunnen uitbreiden;
  • Het bedenken van een functioneel ontwerp (technisch, financieel en juridisch) om een solar carport + laadplein op een naburig pand te koppelen;
  • Koppelen van flexibele assets bij een grootverbruiker aan de diverse energie- en onbalansmarkten;
  • Ontwikkeling van een slim energiesysteem in opdracht van meerdere glastuinbouwers, waarbij we een 6MW batterij-systeem integreren met WKK’s, E-boilers, assimilatieverlichting en >10MW PV-installaties.

Meer weten over onze projecten? We bespreken ze graag met je tijdens ons kennismakingsgesprek!

Maar wat ga je nou écht doen als je bij ons komt werken?

Je solliciteert op een veelzijdige en uitdagende functie, waar geen dag hetzelfde is. Met jouw passie voor de energietransitie, elektrificatie en verduurzaming van Nederland wil je projecten initiëren, ontwerpen, managen en realiseren. Deze vacature biedt jou aan het begin van je carrière de kans om je op het hoogste niveau te bewijzen en als systeemintegrator de spil te zijn in techniek, commercie, projectmanagement en realisatie.

Je start in een fris, hecht en ervaren team van energieke mensen met veel inhoudelijke kennis en een uitgebreid track-record op het gebied van slimme energiesystemen. Gedurende het eerste halfjaar raak je ‘up-to-speed’ en krijg je steeds meer verantwoordelijkheid, zowel op consultancy, account- enprojectmanagement. Door de verscheidenheid aan projecten zul je de sector en zijn spelers goed leren kennen.

Om je een beeld te geven van het inhoudelijke werk vind je hieronder een greep uit de werkzaamheden waar jij je mee bezig gaat houden:

  • Haalbaarheidsstudies uitvoeren: Je onderzoekt op pragmatische en efficiënte wijze de manier waarop een project technisch, financieel, juridisch en organisatorisch haalbaar is – met als doel dit project verder te ontwikkelen. Data-analyses, (energie-)modellering en (energie-)technische kennis zijn hiervoor belangrijk. Je legt de bevindingen zorgvuldig vast en hebt proactief contact met de opdrachtgever.
  • Vertaling techniek naar business: Je vertaalt technische mogelijkheden naar commerciële, duurzame kansen en presenteert je bevindingen. Met de resultaten kan onze opdrachtgever vol vertrouwen de investeringsbeslissing nemen.
  • Projectmanagement: Als projectleider werk je met veel externe partijen die allemaal een verschillende rol bij de realisatie hebben. Het is aan jou om te zorgen dat het contact tussen deze partijen soepel verloopt. Jij bent de systeemintegrator die de betrokken partijen en het project managet, die zorgt dat iedereen zich aan de planning houdt en dat alles goed met elkaar wordt afgestemd. Zo zorg jij ervoor dat het slimme, integrale en duurzame energiesysteem dat jij hebt bedacht ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd.

Kortom, jij helpt onze klanten om steeds weer een stap dichter bij hun duurzaamheids- en elektrificatiedoelen te komen. Hoe complex de projecten soms ook zijn, jij bent de expert en de schakel waar ze op kunnen bouwen!

Word jij onze nieuwe collega?

Als jij jezelf in het onderstaande profiel herkent, ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature:

✔️ Affiniteit met de energietransitie en -markten en een passie voor duurzame energie
✔️ HBO/WO denk- en werkniveau
✔️ Afgeronde (master)opleiding in een technische richting (Sustainable Energy Technology, technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, etc.)
✔️ Goede communicatieve en commerciële vaardigheden
✔️ Bereid te pionieren en innovaties te vertalen naar concrete (technische) projecten
✔️ Gedreven en een echte aanpakker, die altijd voor het beste resultaat gaat
✔️ Bij voorkeur ervaring met project- en stakeholdermanagement
✔️ Bij voorkeur een stage of relevante afstudeeropdracht binnen deze sector

Dan kun je dit van ons verwachten

Als je bij Enerzien aan de slag gaat, zijn dit je arbeidsvoorwaarden:

● Een uitdagende fulltime functie met veel afwisseling;
● Een leerrijke, professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving;
● Volop ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief;
● Goed (start-)salaris tussen de €3.200 en €3.550,- o.b.v. een jaarcontract, afhankelijk van opleiding en relevante (werk) ervaring. Na een jaar mogelijkheid tot verlenging naar onbepaalde tijd;
● Daarbij uitstekende doorgroeimogelijkheden (bij verlenging na een jaar minimaal 10% groei in salaris) en een aantrekkelijke bonus-regeling (1-2 maandsalarissen);
● Mobiliteitsvergoeding en prima secundaire arbeidsvoorwaarden;
● Kantoor in de hippe scale-up community ‘B. Amsterdam’, dat goed bereikbaar is met OV en auto.

Wil je meer weten over de functie of ben je klaar om direct te solliciteren? Mail dan je motivatiebrief en cv naar info@enerzien.nu of bel met Rick op 06-13843668

Tot Enerziens!

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op