Hé Energie-expert,

Word jij onze nieuwe collega?

Gaat jouw hart sneller kloppen van termen als ‘energietransitie’, ‘smart grid’ en ‘E-mobility hubs’? En heb jij zin om je handen uit de mouwen te steken als je het over netcongestie en grootschalige batterijsystemen hebt? Dan bieden wij jou de kans om als (technisch) consultant met Enerzien mee te groeien naar een veelbelovende, duurzame toekomst!

 

Enerzien: Experts voor slimme energiesystemen

Wij zijn Enerzien, een technisch advies- en projectenbureau in Amsterdam dat werkt aan het slimme energiesysteem van de toekomst. Samen met de koplopers in de markt ontwerpen en realiseren wij toonaangevende projecten. Projecten rondom het opwekken, afnemen en opslaan van energie, gecombineerd met een slimme elektrische infrastructuur. We zijn gedreven, schakelen snel en doen het liefst 5 projecten tegelijk. Dan snap jij wel waarom we iemand zoeken die naast de inhoud ook affiniteit heeft met project- en stakeholdermanagement.

Toonaangevende projecten voor koplopers

Je geeft als (technisch) consultant/projectleider richting aan vooruitstrevende projecten en werkt met koplopers en gevestigde namen in de markt. Die koplopers zijn onze opdrachtgevers, partners, fabrikanten en de uitvoerende partijen waar je mee gaat samenwerken.

Een greep uit onze projecten:

 • Gehele voorontwerp, businesscase en projectmanagement voor de realisatie van een cablepool oplossing van een zonnepark, windturbine en batterijsysteem. Dankzij de combinatie met een energiemanagementsysteem is energiehandel op verschillende markten mogelijk.
 • Initiëren en begeleiden van mogelijkheden voor het koppelen (directe lijn) van een zonnedak op een grootverbruiker.
  Strategisch advies aan een grote vastgoedontwikkelaar voor de grootschalige opwekking van duurzame energie en de ontwikkeling van laadpleinen voor E-trucks binnen hun vastgoedportefeuille.
 • Technisch en strategisch advies voor de ontwikkeling van grootschalige batterijsystemen van >10MW – 50 MW.
  Ontwikkeling van een slim energiesysteem in opdracht van meerdere glastuinbouwers, waarbij we een >2MW batterij met WKK’s, E-boilers, assimilatieverlichting en PV combineren.

Meer weten over onze projecten? We bespreken ze graag met je tijdens ons kennismakingsgesprek!

Maar wat ga je nou écht doen als je bij ons komt werken?

Je solliciteert op een veelzijdige en uitdagende functie, waar geen dag hetzelfde is. Met jouw passie voor de energietechniek, wil je projecten initiëren, ontwerpen, managen en realiseren. Deze vacature biedt jou als junior/medior de kans om je op het hoogste niveau te bewijzen en als systeemintegrator de spil te zijn binnen de techniek, commercie, projectmanagement en realisatie.

Om je toch wat richting te geven, vind je hieronder (een deel van) de werkzaamheden waar jij je mee bezig gaat houden:

 • Haalbaarheidsstudies uitvoeren: Je onderzoekt op pragmatische en efficiënte wijze de manier waarop een project technisch, financieel, juridisch en organisatorisch haalbaar is – met als doel dit project verder te ontwikkelen. Je legt de bevindingen zorgvuldig vast en hebt proactief contact met de opdrachtgever.
 • Vertaling techniek naar business: Je vertaalt technische mogelijkheden naar commerciële kansen voor de opdrachtgever en presenteert je bevindingen. Met de resultaten kan onze opdrachtgever vol vertrouwen de investeringsbeslissing nemen.
 • Projectmanagement: Als projectleider werk je met veel externe partijen die allemaal een verschillende rol bij de realisatie hebben. Het is aan jou om te zorgen dat het contact tussen deze partijen soepel verloopt. Jij bent de systeemintegrator die de betrokken partijen en het project managet, die zorgt dat iedereen zich aan de planning houdt en dat alles goed met elkaar wordt afgestemd. Zo zorg jij voor een perfect eindresultaat.

Kortom, je helpt onze klanten om steeds weer een stap dichter bij hun duurzaamheids- en elektrificatiedoelen te komen. Hoe complex de projecten soms ook zijn, jij bent de expert en de schakel waar ze op kunnen bouwen!

Word jij onze nieuwe collega?

Als jij jezelf in het onderstaande profiel herkent, ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature!

✔️ Minimaal 2-3 jaar werkervaring
✔️ HBO/WO denk- en werkniveau
✔️ Afgeronde (master)opleiding in een technische richting (WTB, Elektrotechniek, Energietechniek, Sustainable Energy Technology, TBK)
✔️ Affiniteit met de energiemarkten en passie voor duurzame energie
✔️ Goede communicatieve en commerciële vaardigheden
✔️ Bereid te pionieren en innovaties te vertalen naar concrete (technische) projecten
✔️ Gedreven en een echte aanpakker, die altijd voor het beste resultaat gaat
✔️ Bij voorkeur: Ervaring met project- en stakeholdermanagement

Dan kun je dit van ons verwachten

Als je bij Enerzien aan de slag gaat, zijn dit je arbeidsvoorwaarden:

 • Een uitdagende fulltime functie met veel afwisseling.
 • Een leerrijke, professionele en tegelijkertijd informele werkomgeving.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor eigen initiatief.
 • Goede salariëring en secundaire voorwaarden.
 • Kantoor in het hippe Amsterdam-Noord (NDSM-werf) dat goed bereikbaar is met OV, al werk je soms ook op locatie bij de klant.

Wil je meer weten over de functie of ben je klaar om direct te solliciteren? Mail dan je motivatiebrief en cv naar info@enerzien.nu.

Tot Enerziens!

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op