Energieopwekking

De kracht van de zon als duurzame energiebron

73.000+

Succesvol geplaatste zonnepanelen

20 mln

kWh aan groene stroom jaarlijks opgewekt

25+

Tevreden opdrachtgevers

Hoe kunnen we helpen?

Het gebruik van duurzame energie is altijd een goed idee. De beste aanpak voor energieopwekking? Die verschilt per project.

Daarom bieden we bij Enerzien maatwerk oplossingen die zijn toegespitst op jouw specifieke vraagstuk. Bekijk hieronder onze oplossingen en vraag direct een kennismakingsgesprek aan.

Geen problemen maar uitdagingen!

"Meerdere installatiepartijen hadden ons al benaderd gezien ons grote dakoppervlak. Wij zagen door de bomen het bos niet meer. Enerzien heeft eerst de mogelijkheden in kaart gebracht en vervolgens een hele heldere uitvraag in de markt gezet. Hierdoor ontvingen wij veel scherpere aanbiedingen en een installatie passend bij onze toekomstige plannen.”

H. van Westen

Sales en Quality management, Pronk Groente en Fruit

Onze klanten

Haalbaarheidsstudie

Welke oplossingen en combinaties zijn het meest geschikt voor welke situatie? In een haalbaarheidsstudie zetten we integraal alle belangrijke aandachtspunten op een rij. We brengen onder andere de technische en financiële randvoorwaarden, de verzekeringsvoorwaarden, de fysieke capaciteit, subsidiemogelijkheden, de aanvullende kansen en de businesscase in kaart. Overal wordt aan gedacht.

Inkoop

Wij kennen de markt en weten wat de prijzen zijn. Door ons bij het inkoopproces te betrekken, ben je gegarandeerd van de installateur die het best bij jouw vraagstuk past. We werken volgens een gedegen inkoopproces, zodat jij een bewuste keuze kan maken. Haalt een installatie niet de afgesproken opbrengst? Wij werken altijd met een opbrengstgarantie.

Projectbegeleiding

Eén ding is zeker: projectbegeleiding wordt altijd onderschat. Er is tijd voor nodig én specifieke technische kennis. Om problemen tijdens uitvoering te voorkomen is een goede voorbereiding essentieel. Wij kijken holistisch naar het volledige project en zijn in ieder opzicht de spil waar je op kunt bouwen. Van voorbereiding tot realisatie en oplevering zorgen we dat de installatie nauwkeurig wordt gecontroleerd, zowel op techniek als op de afgesproken prestaties.

Technical Due Diligence

Om te voldoen aan de eisen vanuit financiers, investeerders of fondsen is vaak een Technical Due Diligence vereist. Als onafhankelijke partij brengen wij in verschillende fases van het project de risico’s, kansen en verbeteringen in kaart. Zo toetsen wij of de installateur, het ontwerp, de materialen en de uitvoering voldoen aan de risicobeheersing, de normen en de eisen van de financier. Dit traject maakt de installatie kwalitatief hoogwaardiger en dus financieel interessanter.

Advies

Hulp nodig bij een specifiek vraagstuk? Bijvoorbeeld over problemen van teruglevering bij netcongestie of een installatie die zijn rendement niet behaalt? Zijn er zorgen over de installatie veiligheid, of zijn er nieuwe verzekerings-voorwaarden waardoor de installatie niet meer voldoet? Moet het PGMD document worden ingevuld of wil je het PPA/energiecontract laten verbeteren voor een optimalisatie van de inkomsten? Dit zijn stuk voor stuk vraagstukken waar onze experts graag bij helpen.

Energietransitie

Dit is onze visie op zonne-energie

In 2030 komt 70% van alle elektriciteit uit duurzame bronnen. Naar verwachting gaan zonnepanelen hier een zeer grote bijdrage aan leveren. De markt heeft zich de afgelopen tijd goed ontwikkeld en de prijsdaling maakt zonnepanelen op steeds meer locaties financieel haalbaar.

Enerzien gelooft daarom sterk in zonnestroom. Het maakt energieopwekking op heel veel plaatsen mogelijk. Zo kan iedereen bijdragen aan de klimaatdoelen en de verlaging van de energielasten: de eerste stap op weg naar regie over eigen energie. Genoeg daken, stukken water en velden om te voorzien van zonnepanelen. Ben jij er klaar voor? Laten wij die kansen samen benutten!

Kies voor optimale resultaten

Ontzorging van A-Z

We werken het liefst aan grotere, complexe projecten, bijvoorbeeld met installaties die verdeeld zijn over meerdere locaties of bestaan uit substantiële vermogens. Hoe technischer, hoe beter.

Onze werkwijze komt het best tot z’n recht door de verschillende oplossingen vanaf de haalbaarheidsstudie tot aan de oplevering te combineren. Wij ontzorgen je van A-Z en zorgen dat aan alle details gedacht wordt.

Laat je informeren over de mogelijkheden

Wil je meer weten over energieopwekking en de mogelijkheden die op jouw specifieke situatie van toepassing zijn? We maken graag een afspraak om kennis te maken.