Energieopslag

De volgende stap in energietransitie

15+

Batterijprojecten gerealiseerd

€10.000+

Jaarlijkse besparing voor onze klanten

5.000x

Inzet per jaar voor balanceren en peakshaving

Hoe kunnen we helpen?

De inzet van batterijen voor energieopslag is de volgende stap in de energietransitie. Gezamenlijk houden wij het systeem in balans, worden pieken voorkomen en zorgen we dat opwekking en verbruik dichter bij elkaar komen.

Maar welk schaalniveau is passend bij de situatie, waar liggen er kansen en wanneer ontstaat er een haalbare financiële oplossing? Dit zijn complexe vraagstukken waar wij energie van krijgen. Bekijk hieronder onze oplossingen en vraag direct een kennismakingsgesprek aan.

Dit is wat opdrachtgevers zeggen:

"Enerzien is onze steun en toeverlaat bij alles wat er komt kijken rondom de energietransitie. Enerzien ziet kansen maar laten het ook weten wanneer het (nog) niet realistisch is, hun deskundigheid en enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat de eerste pilot batterij operationeel is en ook de meest kansrijke vervolglocaties en aanpak in kaart zijn gebracht.”

J. de Ruiter

Directeur, Parteon

Onze klanten

Haalbaarheidsstudie

Een batterij is een integraal onderdeel van een energiesysteem. In de haalbaarheidsstudie kijken we daarom ook naar deze integraliteit. Waar liggen de kansen, waar is een batterij (nog) niet rendabel en wat zijn de technische uitdagingen? De businesscase kan zeer complex zijn en veel onzekerheden bevatten. We kijken naar de technische mogelijkheden, analyseren het verbruiksprofiel, het elektriciteitsverbruik, de piekvermogens en de opwekking van energie. Enerzien zorgt voor een helder overzicht waarop beslissingen kunnen worden gemaakt.

Inkoop

De markt voor energieopslag is nieuw, waardoor het inkoopproces complexer van aard is en meer vertrouwen en samenwerking vraagt. Er komt meer uitzoekwerk en communicatie met mogelijke aanbieders bij kijken om verzekerd te zijn van het optimale resultaat en de optimale businesscase. Wij begeleiden het inkoopproces, zodat de juiste aanbieder wordt geselecteerd tegen de juiste vereisten, voorwaarden en tarieven.

Projectbegeleiding

Eén ding is zeker: projectbegeleiding wordt altijd onderschat. Er is tijd voor nodig én specifieke technische kennis. Wij kijken holistisch naar het gehele project en zijn in ieder opzicht de spil waar je op kunt bouwen. Tijdens de voorbereiding, realisatie en bij oplevering zijn wij nauw betrokken. Zo zorgen wij ervoor dat de installatie aan de vereisten en normeringen voldoet, zowel op techniek als op de afgesproken prestaties.

Advies

Heb je hulp nodig bij een specifiek vraagstuk? Bijvoorbeeld op de vraag of een batterij oplossing kan bieden bij netcongestie? Wil je weten of er extra capaciteit op de aansluiting nodig is, of hoe je laadpalen kunt combineren met energieopslag? Heb je iemand nodig om de businesscase te doorgronden of zoek je een adviseur om het projectteam te ondersteunen? Wij maken graag een afspraak om kennis te maken.

Energietransitie

Dit is onze visie op energieopslag

Enerzien gelooft dat energieopslag een steeds centralere rol gaat spelen in het energiesysteem, want: zonder energieopslag loopt de energietransitie vast. Zo zijn wind en zon weersafhankelijke energiebronnen en neemt de elektriciteitsvraag door elektrificatie van verwarming, vervoer en industrie steeds meer toe. De uitdaging, het elektriciteitsnet is hier niet op ingericht.

Flexibiliteit is geld waard! Op de plekken waar energieopslag het elektriciteitsnet kan versterken zien wij nieuwe verdienmodellen ontstaan. De potentie is enorm en de eerste positieve businesscases zijn aan het ontstaan. Klaar voor de volgende stap? Laten we samen aan de slag gaan!

Batterijsystemen

Kies voor optimale resultaten

Ontzorging van A-Z

Wij werken het liefst aan grotere, complexe projecten, bijvoorbeeld met installaties die verdeeld zijn over meerdere locaties of bestaan uit substantiële vermogens. Dit kan een vastgoedbezitter zijn, een ontwikkelaar van zonnepaneelinstallaties, maar ook een middelgroot bedrijf dat extra elektrisch vermogen nodig heeft.

Onze werkwijze komt het best tot z’n recht door de verschillende oplossingen vanaf de haalbaarheidsstudie tot aan de oplevering te combineren. Wij ontzorgen je van A-Z en zorgen dat aan alle details gedacht wordt.

Laat je informeren over de mogelijkheden

Wil je meer weten over energieopslag en de mogelijkheden die op jouw specifieke situatie van toepassing zijn? We maken graag een afspraak om kennis te maken.