Congestie-oplossingen

Slimme energiesystemen die zorgen voor aansluitcapaciteit

20+

Organisaties geholpen met congestieproblematiek bij zowel opwek als elektrificatie

10+

Organisaties begeleid naar een slim en toekomstbestendig energiesysteem

Hoe kunnen we helpen?

De behoefte aan slimme energiesystemen en smart grids neemt ontzettend snel toe. Dit komt door een vol elektriciteitsnet en de behoefte om lokaal opgewekte elektriciteit ook lokaal te gebruiken. Enerzien heeft de kennis en ervaring op alle facetten van een slim energiesysteem: opwek, afname, opslag en een slimme (private) elektrische infrastructuur. 

Congestieproblematiek vraagt om een heldere aanpak waarin het complexe vraagstuk wordt opgedeeld in kleinere, begrijpbare oplossingen. Geen onhaalbare plannen, maar oplossingen die direct zorgen voor extra aansluitcapaciteit. Zo kan jouw bedrijf door met zijn belangrijkste processen. Bekijk hiernaast onze aanpak en vraag direct een kennismakingsgesprek aan.

 

Dit is wat onze opdrachtgevers zeggen:

"Wij hadden een uitdaging. Geen capaciteit meer op het elektriciteitsnet en wel een SDE+ subsidie die afliep. Enerzien heeft zeer deskundig meerdere technische oplossingen onderzocht en de gesprekken met de netbeheerder gevoerd. Met als resultaat dat er een financiële haalbare oplossing is gevonden en wij binnenkort een kwalitatief hoogwaardige zonnepaneelinstallatie op onze fabriek hebben.”

W. Terpstra

Financieel directeur, Nelf Lakfabrieken B.V.

Onze klanten

Het stappenplan voor slimme energiesystemen

Ieder opwek- en elektrificatievraagstuk doorloopt dezelfde fases. Daarom hanteren wij onderstaand stappenplan.  Ieder project start met de probleemverkenning (1) en analyse van verbruik- en opwekgegevens (2). Volgens werken wij toe naar een haalbare oplossing in een projectvoorstel inclusief businesscase (3). Op basis van het vooronderzoek en ontwerp selecteren wij de juiste partijen die het project kunnen waar maken (4). Door onze realisatiebegeleiding (5) en monitoring (6) blijven wij betrokken.  Zo komen wij tot een slim en integraal energiesysteem.

Systeemintegratie van bouwstenen

Enerzien heeft kennis en een uitgebreid track-record van alle facetten van een slim energiesysteem. Hierin integreren wij verschillende bouwstenen: afname, opwek, opslag en E-infrastructuur. Deze bouwstenen worden aangestuurd door het energiemanagement systeem. De optimale integratie van deze bouwstenen (zowel technisch, financieel, organisatorisch als juridisch) staat centraal tijdens de werkzaamheden benoemd in ons stappenplan.

Onze focusgebieden en -klanten

Wij focussen ons op 4 verschillende gebieden:

  1. Grootverbruikers met een congestievraagstuk
  2. Brede congestie-vraagstukken voor vastgoedorganistaties, gemeenten en ketens
  3. Energie- en vastgoedontwikkelaars
  4. Gedelegeerd ontwikkelen van slimme netten (smart grids) voor grootverbruikers, projectontwikkelaars en (private) netbeheerders.

 

Congestievraagstukken

Dit is onze visie op congestie

Congestie ontstaat door een gebrek aan systeemintegratie. Er is vaak veel meer ruimte op het elektriciteitsnet dan er nu met de huidige manier van rekenen lijkt te zijn. Tijdens een koude winter kan het zijn dat enkele uren het maximum wordt bereikt, echter zijn er dan nog 8700+ uren per jaar waar er nog wel vrije ruimte is. Enerzien gelooft er in dat op een slim elektriciteitsnetwerk veel meer zon, wind, E-mobility en opslag kan worden aangesloten dan menigeen voor mogelijk houdt. Daarnaast liggen er naast uitdagingen ook nog eens vol op verdienmogelijkheden!

Enerzien zet dan ook hard in op slimme energiesystemen. Dit kan achter de meter, cable pooling, MLOEA of binnen private elektriciteitsnetten. De potentie is enorm, samen veranderen wij uitdagingen in mogelijkheden. Klaar voor de volgende stap? Laten we samen aan de slag gaan!

Laat je informeren over de mogelijkheden

Wil je meer weten over de (aansluit-)mogelijkheden bij netcongestie? Of over de stappen die je moet doorlopen om tot een slim, integraal energiesysteem te komen? We maken graag een afspraak om kennis te maken!