Terug naar het overzicht

Technical due diligence; Technisch adviseur voor financier projectfinanciering

 

Het vraagstuk:

Een vastgoedeigenaar wilde diverse zonnestroominstallaties op basis van projectfinanciering  realiseren.  Voor het verkrijgen van de projectfinanciering moet er in opdracht van de bank een technical due diligence (TDD) worden uitgevoerd.  Enerzien heeft een volledig TDD traject uitgevoerd en naar tevredenheid de resultaten opgeleverd aan de bank. De volgende fases zijn doorlopen:

  1. Haalbaarheid
  2. Ontwerpcontrole
  3. Constructiemonitoring
  4. Commissioning
  5. Controle van de jaaropbrengst

Resultaat:

Doel van de TDD is om vroegtijdig projectrisico’s, kansen en verbeteringen te identificeren en zo de installatie kwalitatief hoogwaardiger en dus financieel interessanter te maken. Door dit te combineren met controles tijdens uitvoering en oplevering wordt geborgd dat de beoogde prestaties ook worden behaald. Zo is de financier zeker dat de vooraf beoordeelde  inkomstenstromen ook daadwerkelijk behaald zullen worden.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Door onze kennis van zonnestroominstallaties  kennen wij de risico’s en knelpunten. Wij hebben een pragmatisch houding
  2. Duidelijke afspraken over planning en snelle reactie tijden.
  3. Heldere rapportages waarin bij constateringen aanbevelingen worden gegeven ter verbetering van de kwaliteit.
  4. Een klankbord voor de ontwikkelaar en bank bij eventuele vragen of opmerkingen.

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs