Terug naar het overzicht

Technical due diligence; Technisch adviseur voor financier projectfinanciering

 

Het vraagstuk:

Een vastgoedeigenaar wilde diverse zonnestroominstallaties op basis van projectfinanciering  realiseren.  Voor het verkrijgen van de projectfinanciering moet er in opdracht van de bank een technical due diligence (TDD) worden uitgevoerd.  Enerzien heeft een volledig TDD traject uitgevoerd en naar tevredenheid de resultaten opgeleverd aan de bank. De volgende fases zijn doorlopen:

  1. Haalbaarheid
  2. Ontwerpcontrole
  3. Constructiemonitoring
  4. Commissioning
  5. Controle van de jaaropbrengst

Resultaat:

Doel van de TDD is om vroegtijdig projectrisico’s, kansen en verbeteringen te identificeren en zo de installatie kwalitatief hoogwaardiger en dus financieel interessanter te maken. Door dit te combineren met controles tijdens uitvoering en oplevering wordt geborgd dat de beoogde prestaties ook worden behaald. Zo is de financier zeker dat de vooraf beoordeelde  inkomstenstromen ook daadwerkelijk behaald zullen worden.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Door onze kennis van zonnestroominstallaties  kennen wij de risico’s en knelpunten. Wij hebben een pragmatisch houding
  2. Duidelijke afspraken over planning en snelle reactie tijden.
  3. Heldere rapportages waarin bij constateringen aanbevelingen worden gegeven ter verbetering van de kwaliteit.
  4. Een klankbord voor de ontwikkelaar en bank bij eventuele vragen of opmerkingen.

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs