Terug naar het overzicht

Supermarkt op 3x80A: Oplossing voor nieuwe supermarkt Dirk Purmerend

 

Het vraagstuk:

Enkele maanden voor de oplevering van een supermarkt kwam vanuit de netbeheerder het bericht dat de benodigde grootverbruikers aansluiting vele maanden later opgeleverd zou worden. Hierdoor kon er enkel gebruik worden gemaakt van de bestaande 3x80A aansluiting. Deze aansluiting was te klein en zonder aanpassing kon de supermarkt niet geopend worden.

Enerzien heeft in opdracht van de vastgoedeigenaar snel geschakeld. Na diverse analyses bleek een (tijdelijke) peakshave batterij i.c.m. een slim energie management systeem en een behoorlijk zonnepaneel vermogen een goede oplossing te zijn.

De batterij levert overdag het extra vermogen en laadt nachts weer bij wanneer de elektriciteitsvraag vanuit de winkel laag is.

Enerzien heeft naast het benodigde onderzoek en simulatie, ook het voorontwerp en partner selectie georganiseerd. Daarnaast is het benodigde projectmanagement uitgevoerd voor dit project. Dit betrof o.a. de integratie met de elektrotechnische installatie en afstemming met alle betrokken partijen van renovatie aannemer, supermarkt tot vastgoedeigenaar.

Er is gekozen voor een huurbatterij met 500 kWh inhoud van Kenter. Door de gekozen oplossing kon de supermarkt toch op tijd en zonder problemen geopend worden!

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Snel schakelen en voorstel haalbare oplossingen. Door onze ervaring met verbruiksprofiel analyses gekoppeld aan onze elektrotechnische kennis konden wij met een kort tijdsbestek snel tot haalbare oplossingen komen .
  2. Marktkennis. Door kennis van de markt en het gedegen voorwerk konden marktpartijen gemakkelijk een volledige offerte overhandigen.
  3. Projectmanagement. Door onze kennis en ervaring konden wij zorgen wegnemen en benodigde demarcaties en werkverdeling tussen partijen goed afstemmen.
  4. Ook betrokken bij exploitatie. Gezien de essentiële functie van de batterij is Enerzien tijdens de exploitatie ook het aanspreekpunt voor de partijen.

 

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs