Terug naar het overzicht

Opwekking: grootschalige zonnepaneelinstallatie in congestiegebied

 

Het Vraagstuk:

Nelf Koopmans produceert verf in het Friese Marrum. De fabriek heeft een totaal dakoppervlak van ruim 10.000 m2. Net nadat de investeringsbeslissing werd genomen werd er congestie voor levering afgeroepen in het gebied. Dit betekende dat men niet meer aan het net mocht leveren. Enerzien is gevraagd te komen tot oplossingen, de gesprekken met de netbeheerder te voeren en het gehele project te begeleiden.

Resultaat:

Door dynamische vermogensregeling plaatsing van 3.000 panelen mogelijk gemaakt. Door het hoge eigenverbruik blijft er een gezond financieel rendement voor Nelf Koopmans over.

De klant:

“Wij hadden een uitdaging. Geen capaciteit meer op het elektriciteitsnet en wel een SDE+ subsidie die afliep. Enerzien heeft zeer deskundig meerdere technische oplossingen onderzocht en de gesprekken met de netbeheerder gevoerd. Met als resultaat dat er een financieel haalbare oplossing is gevonden en wij binnenkort een kwalitatief hoogwaardige zonnepaneelinstallatie op onze fabriek hebben.” W. Terpstra, Financieel directeur, Nelf Lakfabrieken B.V.

Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Direct kennis en ervaring kunnen toepassen om snel tot haalbare oplossingen te komen voor het congestieprobleem. Gesprekspartner voor de netbeheerder.
  2. Engineering van de oplossing, in samenwerking met elektrotechnisch engineer.
  3. Inkoop d.m.v. onderhandse aanbesteding waarbij substantiële financiële schaalvoordelen zijn behaald.
  4. Ontzorging, volledige projectleiding voorbereiding en realisatie is door Enerzien uitgevoerd.
  5. Commissioning installatie, monitoring prestaties en administratieve afhandeling.

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs