Terug naar het overzicht

Grote zonnepaneelinstallatie: Begeleiding van subsidie, inkoop tot oplevering

 

Het vraagstuk:

Als grote dak eigenaar heeft Pronk Groenten een fruit een grote potentie voor zonnepanelen. Daarnaast heeft men door de grote opslag koelingen ook een behoorlijk energieverbruik. Daarnaast voldeed de huidige aansluiting niet meer aan de toekomstige energie behoefte van Pronk. Enerzien heeft Pronk in dit traject volledig ontzorgt.  Wij hebben het gehele traject van A tot Z begeleid. Inclusief businesscase vorming, inkoop, realisatiebegeleiding en contractering PPA stroomafname contract.

Resultaat:

Plaatsing van een slimme zonnepaneelinstallatie, vergroting van de aansluiting en aanpassing hoofdverdeelkast. Door hoge eigenverbruik van de zonnestroom wordt 50% van het stroomverbruik duurzaam opgewekt. Hierdoor is er een installatie geplaatst met een financieel interessant rendement.

Klant:

“Meerdere installatiepartijen hadden ons al benaderd gezien ons grote dakoppervlak. Wij zagen door de bomen het bos niet meer. Enerzien heeft eerst de mogelijkheden in kaart gebracht en vervolgens een hele heldere uitvraag in de markt gezet. Hierdoor ontvingen wij veel scherpere aanbiedingen en een installatie passend bij onze toekomstige plannen.”  H. van Westen, Sales en Quality management,  Pronk Groente en Fruit

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Matchen zonnepaneel wens met visie over elektrificatie en toekomstige benodigd elektrisch vermogen. Hierdoor is de aanpassing elektriciteitsaansluiting toekomst proof uitgevoerd.
  2. Scherpe realisatie prijs doordat volledige ontwikkel/voorengineering door Enerzien is uitgevoerd.
  3. Projectmanagement en contact diverse stakeholders verzorgt door Enerzien
  4. Optimalisatie van de inkomsten door afsluiting energiecontract die zorgt voor hogere inkomsten

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs