Terug naar het overzicht

Grote zonnepaneelinstallatie: Begeleiding van subsidie, inkoop tot oplevering

 

Het vraagstuk:

Als grote dak eigenaar heeft Pronk Groenten een fruit een grote potentie voor zonnepanelen. Daarnaast heeft men door de grote opslag koelingen ook een behoorlijk energieverbruik. Daarnaast voldeed de huidige aansluiting niet meer aan de toekomstige energie behoefte van Pronk. Enerzien heeft Pronk in dit traject volledig ontzorgt.  Wij hebben het gehele traject van A tot Z begeleid. Inclusief businesscase vorming, inkoop, realisatiebegeleiding en contractering PPA stroomafname contract.

Resultaat:

Plaatsing van een slimme zonnepaneelinstallatie, vergroting van de aansluiting en aanpassing hoofdverdeelkast. Door hoge eigenverbruik van de zonnestroom wordt 50% van het stroomverbruik duurzaam opgewekt. Hierdoor is er een installatie geplaatst met een financieel interessant rendement.

Klant:

“Meerdere installatiepartijen hadden ons al benaderd gezien ons grote dakoppervlak. Wij zagen door de bomen het bos niet meer. Enerzien heeft eerst de mogelijkheden in kaart gebracht en vervolgens een hele heldere uitvraag in de markt gezet. Hierdoor ontvingen wij veel scherpere aanbiedingen en een installatie passend bij onze toekomstige plannen.”  H. van Westen, Sales en Quality management,  Pronk Groente en Fruit

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Matchen zonnepaneel wens met visie over elektrificatie en toekomstige benodigd elektrisch vermogen. Hierdoor is de aanpassing elektriciteitsaansluiting toekomst proof uitgevoerd.
  2. Scherpe realisatie prijs doordat volledige ontwikkel/voorengineering door Enerzien is uitgevoerd.
  3. Projectmanagement en contact diverse stakeholders verzorgt door Enerzien
  4. Optimalisatie van de inkomsten door afsluiting energiecontract die zorgt voor hogere inkomsten

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs