Terug naar het overzicht

Een vol elektriciteitsnet: Diverse oplossingen in de provincie Drenthe

 

Het vraagstuk:

De provincie Drenthe helpt ondernemers die door het volle elektriciteitsnet over hun aansluitcapaciteit gaan of niet aan het elektriciteitsnet mogen terug leveren. Het is mogelijk om tot 90% van de advieskosten vergoed te krijgen en tot 30% voor de eventuele oplossing. Enerzien is door diverse bedrijven gevraagd om tot oplossingen te komen.

Resultaat:

Inmiddels 3 bedrijven en een zorgvastgoed beheerder geholpen met oplossingen. Variërend van een batterij om piekvermogens te leveren tot oplossingen om verbruik van energie en opwekking beter met elkaar te matchen.  Door deze oplossingen wordt er extra duurzame energie in de provincie Drenthe opgewekt en kunnen ondernemers met hun bestaande aansluiting blijven groeien en/of elektrificeren.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Snel schakelen en voorstel haalbare oplossingen. Door onze ervaring met verbruiksprofiel-analyses gekoppeld aan onze elektrotechnische kennis konden wij snel tot haalbare oplossingen komen .
  2. Meten is weten; Door extra metingen uit te voeren kunnen wij piekverbruikers in kaart brengen en de oorzaak van overschrijding achterhalen.
  3. Marktkennis; door kennis van de markt kunnen wij oplossingen goed koppelen aan partijen die het kunnen realiseren.
  4. Heldere rapportage; Wij rapporteren in een presentatieformat. Hierdoor ontstaat een fijn leesbare en heldere notitie.

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs