Terug naar het overzicht

Een vol elektriciteitsnet: Diverse oplossingen in de provincie Drenthe

 

Het vraagstuk:

De provincie Drenthe helpt ondernemers die door het volle elektriciteitsnet over hun aansluitcapaciteit gaan of niet aan het elektriciteitsnet mogen terug leveren. Het is mogelijk om tot 90% van de advieskosten vergoed te krijgen en tot 30% voor de eventuele oplossing. Enerzien is door diverse bedrijven gevraagd om tot oplossingen te komen.

Resultaat:

Inmiddels 3 bedrijven en een zorgvastgoed beheerder geholpen met oplossingen. Variërend van een batterij om piekvermogens te leveren tot oplossingen om verbruik van energie en opwekking beter met elkaar te matchen.  Door deze oplossingen wordt er extra duurzame energie in de provincie Drenthe opgewekt en kunnen ondernemers met hun bestaande aansluiting blijven groeien en/of elektrificeren.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Snel schakelen en voorstel haalbare oplossingen. Door onze ervaring met verbruiksprofiel-analyses gekoppeld aan onze elektrotechnische kennis konden wij snel tot haalbare oplossingen komen .
  2. Meten is weten; Door extra metingen uit te voeren kunnen wij piekverbruikers in kaart brengen en de oorzaak van overschrijding achterhalen.
  3. Marktkennis; door kennis van de markt kunnen wij oplossingen goed koppelen aan partijen die het kunnen realiseren.
  4. Heldere rapportage; Wij rapporteren in een presentatieformat. Hierdoor ontstaat een fijn leesbare en heldere notitie.

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs