Terug naar het overzicht

Directe lijn: Zonnedak direct gekoppeld aan grootverbruiker

 

Het vraagstuk:

Een vastgoedeigenaar met de potentie voor een groot zonnedak +1.5MWp kan door congestie zijn stroom niet aan het netleveren. Naast het pand is een grootverbruiker gevestigd met recente plannen om fors te gaan elektrificeren. Enerzien is gevraagd om als adviseur de mogelijkheden te verkennen om de zonnestroominstallatie direct te verbinden aan de groot verbruiker. Dit zowel vanuit een technisch, juridisch, procesmatig als financieel perspectief. Project onderhanden oplevering Q1 ’23.

Zonnepanelen direct gekoppeld aan grootverbruiker.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Complexe zaken helder uitgelegd. Door onze deskundigheid en ervaring kunnen wij complexe materie helder uitleggen. Dit neemt drempels weg en opent mogelijkheden voor oplossingen.
  2. Onafhankelijke partij; Als intermediair brengen wij de belangen van beide partijen in kaart en komen we tot een gezamenlijke gedragen oplossing en businesscase.
  3. Projectmanagement; door onze kennis en ervaring nemen wij zorgen weg en stemmen we de benodigde demarcaties en werkverdeling tussen partijen goed af.
  4. Enerzien zorgt voor de juiste contracten (o.a. PPA) voor de realisatie en exploitatie.

 

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs