Terug naar het overzicht

Collectieve inkoop: Zonnepanelen op 25.000 sociale huurwoningen

 
collectieve inkoop

Het vraagstuk:

Na het succes van het inkoop collectief zonnepanelen op eengezinswoningen (6 corporaties 2.500 installaties per jaar). Is Enerzien een collectieve inkoop zonnepanelen voor gestapelde bouw gestart in samenwerking met de inkoopspecialisten van Trevian.

Het resultaat

De hoge energielasten en de huidige fiscale voordelen is de aanjager voor corporaties om de uitrol van zonnepanelen in 2023 te versnellen. Door dit collectief te organiseren bereiken wij de volgende resultaten:

  • Lage(re) installatie- en beheerkosten tegen zeer goede kwalitatieve voorwaarden.
  • Opbrengst en prestatiegaranties zodat de corporatie en huurders krijgen waarvoor wordt betaald.
  • Geen interne inkoopkosten en minimale interne belasting. Wij nemen het gehele traject uit handen.
  • Een doordacht inkooptraject inclusief sluitende realisatie en beheercontracten.
  • Jaarlijks contractmanagement en marktprijsevaluatie. Zo houden wij de partij(en) scherp tegen de geldende marktvoorwaarden.

De toegevoegde waarde:

Met een professioneel en ervaren projectteam organiseren én begeleiden Trevian Collectief en Enerzien een inkoopcollectief op zonnepanelen. De gemaakte kosten voor onze begeleiding wordt vergoed middels een commissie die de geselecteerde partij aan ons afdraagt over de omzet in het collectief.

We zijn ervan overtuigd dat we de behoeften van woningcorporaties voor zonnepanelen kunnen uniformeren. Met het bundelen van de vraag verwachten we lage(re) installatie- en beheerkosten te realiseren tegen zeer goede kwalitatieve voorwaarden. Trevian en Enerzien nemen het voortouw om via collectief opdrachtgeverschap een inkooptraject te begeleiden voor zonnepanelen.

Details

  • Doelstelling 30.000 st.
  • Planning 1-1-2023
  • Besparingn.t.b.
  • UitvoeringQ3 2022

 

 

Over Enerzien

Wij zijn Enerzien, dé onafhankelijk architect van een slim energiesysteem. Wij geloven in een decentraal en duurzaam energiesysteem waar vraag en aanbod naadloos samenkomen in een evenwichtige, technisch geavanceerde infrastructuur. Met een gepassioneerd en gedreven team met de beste consultants, engineers en projectmanagers bedenken én realiseren wij een technisch en financieel optimaal energiesysteem.

Vanuit een onafhankelijke positie begeleiden en adviseren wij vastgoedeigenaren, bedrijven en ontwikkelaars bij de energietransitie. Wij zijn aanpakkers met een gedegen energietechnische achtergrond en een brede scope van interesse. Wij hebben vier focusgebieden: energie-opwek, -opslag, het elektriciteitsnet (netcongestie) en energy hubs.

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs