Terug naar het overzicht

Batterijsysteem: elektriciteitshandel en stabiliseren elektriciteitsnet

 

Het vraagstuk:

Woningcorporatie Parteon heeft bij zijn hoofdkantoor een grootverbruikers aansluiting. Binnen haar vastgoedbezit loopt men op diverse plekken tegen congestie problematiek aan. Als pilot en leerproject wil men een batterij aanschaffen die een bijdrage kan leveren aan de netstabilisatie en nieuwe verdien modellen kan verkennen. Enerzien heeft als technisch adviseur dit gehele traject begeleid.

Resultaat:

Een batterij van 160 kW en 160 kWh die slim aangestuurd wordt door het energiemanagementsysteem. Batterij wordt ingezet om eigenverbruik van opgewekte zonnestroom te verhogen, piek verbruiken te verlagen en om het net te stabiliseren door middel van participatie op de FCR markt. Daarnaast is tijdens het traject gewerkt aan kennisdeling door meerdere batterij sessies te organiseren voor medewerkers.

De klant:

“Enerzien ziet kansen maar laat ook weten wanneer mogelijke opties nog niet realistisch zijn. Hun deskundigheid en enthousiasme heeft ervoor gezorgd dat de eerste pilot batterij operationeel is en de meest kansrijke vervolglocaties in kaart zijn gebracht.”   J. de Ruiter directeur Parteon.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Haalbaarheid en technische mogelijkheden inzichtelijk gemaakt en dit in samenspraak met een leverancier vertaald naar oplossingen.
  2. Gesprekspartner voor netbeheerder Liander
  3. Zorgen voor beweging; Meenemen van medewerkers zodat kennis wordt gedeeld en enthousiasme wordt gecreëerd.
  4. Monitoring en exploitatie; controleren of batterij doet wat deze moet doen.

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs