Terug naar het overzicht

Aansluitcapaciteit: tijdelijke peakshave-batterij biedt oplossing voor Jumbo

 

Het vraagstuk:

Enkele weken voor de oplevering van een Jumbo Supermarkt kwam vanuit de netbeheerder het bericht dat de benodigde aansluiting pas 3 maanden later opgeleverd zou worden. Hierdoor kon er enkel gebruik worden gemaakt van de bestaande 3x160A aansluiting. Deze aansluiting was te klein, en zonder oplossing kon de supermarkt niet geopend worden.

Enerzien heeft in opdracht van Jumbo Supermarkten snel geschakeld; na diverse analyses bleek een (tijdelijke) peakshave-batterij een goede oplossing te zijn. Daarnaast was deze ook goedkoper en heeft deze een veel lagere CO2-impact dan een diesel-aggregaat. De batterij levert overdag het gewenste extra vermogen en laadt nachts weer bij, wanneer de elektriciteitsvraag vanuit de winkel laag is.

Enerzien heeft naast het benodigde onderzoek ook de batterijpartner-selectie georganiseerd en het benodigde projectmanagement uitgevoerd voor dit project. Dit betrof o.a. de integratie met de elektrotechnische installatie en afstemming met de filiaalhouder.

Resultaat:

Er is gekozen voor een huurbatterij van Greener Power Solutions. Door het snelle schakelen van alle partijen was het systeem operationeel voor de opening van de winkel. Uiteindelijk heeft het systeem zonder problemen 4 maanden de benodigde vermogens geleverd. Daarnaast heeft het Jumbo Supermarkten waardevolle inzichten opgeleverd in peakshaving d.m.v. batterijen.

 Toegevoegde waarde Enerzien:

  1. Snel schakelen en voorstel haalbare oplossingen. Door onze ervaring met verbruiksprofiel-analyses gekoppeld aan onze elektrotechnische kennis konden wij snel tot haalbare oplossingen komen .
  2. Marktkennis; door kennis van de markt en het gedegen voorwerk konden marktpartijen gemakkelijk een volledige offerte aanbieden.
  3. Projectmanagement; door onze kennis en ervaring nemen wij zorgen weg en stemmen we de benodigde demarcaties en werkverdeling tussen partijen goed af.
  4. Ook betrokken bij exploitatie. Gezien de essentiële functie van de batterij was Enerzien tijdens de exploitatie ook aanspreekpunt voor Greener Power Solutions. In samenspraak zijn er diverse analyses uitgevoerd over de inzet van de batterij en de State of Charge.

Over Enerzien

Wij zijn de onafhankelijke experts voor opwekking, opslag en congestie. Wij zijn systeemdenkers, kennen het integrale energiesysteem, de aanbieders en de (on)mogelijkheden. Zo komen wij tot haalbare voorstellen en de juiste partijen. Onze focus? Energieopwekking, energieopslag en congestie. Ons doel? Nieuwe energie uit bestaande assets te halen. Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Neem contact op

Blijf op de hoogte

Gerelateerde blogs